U bent hier: Home AFFIRMATIES

AFFIRMATIES

Jij bent precies goed, zoals je bent

Waarom zouden affirmaties werken?

Het tegendeel van affirmaties werkt in ieder geval wel. als je honderd keer of meer tegen iemand zegt dat hij een nietsnut is, of lui of dik is...

In negen van de tien gevallen gaat de persoon uiteindelijk denken dat hij misschien echt niets kan, lui is of dik is.

Hoe je je voelt heeft vaak niets te maken met hoe je in werkelijkheid bent. We kennen allemaal het extreme geval van meisjes met anorexia, die denken dat ze dik zijn.

Ja maar dat is een ziekte, zul je misschien denken. Maar er zijn helaas wel heel veel mensen, van wie jij en ik denken dat ze niet dik zijn, die toch aan het lijnen zijn.

Aan de andere kant zijn er mooie, dikke, zelfverzekerde Surinaamse dames. ze zijn zó zelfverzekerd, dat ze mooi zijn. En je vindt ze mooi ondanks dat je eigenlijk niet van dikke vrouwen houdt.

 

Als JIJ zelfverzekerd bent, is er al heel veel gewonnen. Als je een affirmatie zegt, zeg je tegen jezelf dat JIJ goed, mooi en zelfverzekerd bent, bijvoorbeeld.

Bij de meeste mensen werkt het zo  dat je steeds beter, mooier en zelfverzekerder wordt als je de affirmaties maar blijft herhalen.

Maar wat als je jezelf maar niet kunt geloven als je zegt dat je goed, mooi en zelfverzekerd bent?

Er zijn handelingen die je kunt verrichten, waardoor je het juist wél gaat geloven.

In de affirmatieboekjes staat precies beschreven wat je moet doen om jezelf en je affirmaties te geloven. Je kunt natuurlijk ook naar iemand anders luisteren die zegt dat je goed, mooi en zelfverzekerd bent. Misschien geloof je een ander eerder?

Luister maar

Affirmaties BLOG

Veel voorbeeld van affirmaties staan bovendien op het blog. Zie rechtermenu voor de laatste posts en hieronder enkele categorieën.

Slank zijn

Vertrouwen

Algemeen

Affirmatie boekjes

Boekjes op vestzakformaat om altijd bij je te hebben.

meer informatie

bestellen

-