U bent hier: Home WELLNESS

WELLNESS

Het gaat goed met je en je voelt je goed op allerlei gebieden

WELLNESS

Wellness is hetzelfde als welzijn. Welzijn betekent dat je je goed voelt. Je voelt je goed als het op allerhande gebieden goed gaat. Je hebt een dak boven je hoofd en je hebt alles om een gezond leven te leiden: een gezonde omgeving en de beschikking tot gezond voedsel. Maar om je echt lekker te voelen is er meer nodig. Ik heb een afbeelding gevonden waarin de wisselwerking op allerlei gebieden aangegeven staat.

 

Wellness jpg

 

Je persoonlijke welzijn hangt samen met je lichamelijk, intellectueel, sociaal en emotioneel welzijn, welzijn wat betreft je levensdoel of roeping, en spiritueel welzijn.

- Heel vaak gaat bij ons welzijn over lichamelijk welzijn: gezonde voeding en een gezonde leefomgeving, een gezond lichaam. En graag gaan we daarvoor naar een sauna, laten ons masseren of doen aan sapvasten of we nemen een detox voetenbad.

- Ook over emotioneel welzijn wordt veel gepraat en geschreven: vrij zijn van stress, jaloezie, boosheid, je eenvoudig gelukkig voelen. Daarvoor is echter meer nodig dan alleen lichamelijk welzijn.

-Doe je werk wat bij je past, geeft het voldoening omdat je doet wat je voelt wat je moet doen?

- Heb je genoeg intellectuele uitdaging?

- Heb je interessante sociale contacten?

- En kom je spiritueel aan je trekken? Beleef je je godsdienst of doe je aan mediteren of kom je genoeg buiten om tijd te nemen om te mijmeren in de natuur?

WELLNESS BLOG

Vanaf 2007 verschijnen er artikelen op het liefya-wellnessblog. Artikelen met onderwerpen uit het grote gebied wat wellness bestrijkt. Van sapvasten tot fijnstof in Amsterdam en trucjes voor geluksgevoel. In het rechter menu kun je klikken op de laatste posts. Hier onder kun je klikken op een paar van de hoofdonderwerpen , waar meerdere artikelen over geschreven zijn. Voor de laatste toegevoegd berichten zie hiernaast het rechtermenu.

Stress

Detox

Gezonde Recepten

Afvallen

Geluksgevoel

WELLNESS UITGEVERIJ

Liefya geeft boeken en digitale producten uit op het gebied van wellness.

E-books, luisterboeken en online video's

Boeken

Overige

 

 

 

 

 

-